Danske Bank politianmeldes

Danske Bank er anmeldt for å ha villedet kunder om et spareprodukt.
Danske Bank er anmeldt for å ha villedet kunder om et spareprodukt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skandalerammede Danske Bank har blitt politianmeldt av det danske finanstilsynet for å ha villedet kunder i forbindelse med salg av et spareprodukt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser banken selv i en pressemelding.

Spareproduktet det er snakk om, heter Flexinvest Fri. Ifølge det danske finanstilsynet kjente banken til at en svært stor del av kundene ville tape penger på spareproduktet. Likevel unnlot banken å informere kundene, som måtte betale en avgift som ikke sto i stil med den forventede avkastningen.

Administrerende direktør Chris Vogelzang i Danske Bank sier finanstilsynets kritikk er berettiget og lover bot og bedring. Banken skal nå gjennomgå sine spareprodukter og prosesser.

Skandalerammede Danske Bank har vært sentral i en stor hvitvaskingssak som ble avdekket i 2017. Da avslørte avisen Berlingske Tidende at svært store beløp hadde passert gjennom bankens filial i Estland uten av banken fulgte prosedyrer for å avsløre hvitvasking.

I juni i år fikk daværende administrerende direktør Jesper Nielsen sparken. Han utpekes også som ansvarlig for Flexinvest Fri-saken.