Kina hinter om våpenhvile i handelskrigen

USAs president Donald Trump sammen med Kinas president Xi Jinping. De to økonomiske gigantene har den siste tida vært fanget i en stadig eskalerende handelskrig. Bildet ble tatt i juni i år.
USAs president Donald Trump sammen med Kinas president Xi Jinping. De to økonomiske gigantene har den siste tida vært fanget i en stadig eskalerende handelskrig. Bildet ble tatt i juni i år. Foto: Susan Walsh / AP

Kinesiske styresmakter er usikre på hvor formålstjenlig det er å slå tilbake mot USA etter at president Donald Trump i forrige uke økte tollsatsene på nytt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Handelskrigen ble jekket enda et hakk opp i forrige uke da USA økte tollen på kinesiske produkter til en verdi av 550 milliarder dollar.

De nye tollsatsene kom som svar på økt toll på import til Kina av amerikanske varer til en verdi av 75 milliarder dollar, et grep som i sin tur var ment som hevn for at USA økte tollen på kinesiske varer til en verdi av 300 millioner dollar.

Nå vil Kina ut av den onde spiralen.

– Kina har evne til å kunne gjennomføre mottiltak, understreker Gao Feng, talsperson i det kinesiske handelsdepartementet.

Men kineserne mener USA og Kina heller bør diskutere måter å forhindre videre eskalering på, sier han.

– Eskaleringen av handelskrigen tjener verken Kina eller USA, sier Gao.

Personvernpolicy