Trump hevder at Huawei kan bli omfattet av en handelsavtale med Kina

President Donald Trump informerer om at amerikanske bønder skal få mer i støtte på grunn av handelskrigen med Kina. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
President Donald Trump informerer om at amerikanske bønder skal få mer i støtte på grunn av handelskrigen med Kina. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

President Donald Trump sier det er en god mulighet for at USA og Kina inngår en avtale som avslutter handelskrigen, og som også omfatter en avtale om Huawei.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hvis vi inngår en avtale, så kan jeg forestille meg at Huawei blir inkludert i en eller annen form eller i en del av handelsavtalen, sa Trump til pressen torsdag.

Uttalelsen kom samtidig som han kunngjorde at det vil bli gitt mer hjelp til amerikanske bønder som blir skadelidende som følge av handelskrigen med Kina.

USA eksporterer store mengder jordbruksprodukter til Kina, ikke minst soyabønner. Men nå er eksporten rammet av kraftig nedgang på grunn av handelskrigen.

Den kinesiske mobilgiganten Huawei er blitt svartelistet av Trump-administrasjonen. Huawei-produkter er uønsket i USA, og det er også varslet et forbud mot å eksportere teknologi til selskapet. Utestengelsen fra det amerikanske markedet er blitt begrunnet med at Huawei utgjør en nasjonal sikkerhetsrisiko for USA.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden