Spår laveste ledighet siden før finanskrisen

Illustrasjonfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
Illustrasjonfoto: Shutterstock/NTB Scanpix

NAV venter at arbeidsledigheten vil fortsette å falle frem til 2020.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter mer enn to år med nedgang venter NAV at ledigheten vil fortsette å falle fram til 2020, men i et roligere tempo, opplyses det i en pressemelding.

NAVs nye arbeidsmarkedsprognoser viser nå at det ventes at ledigheten vil falle fra 2,3 prosent av arbeidsstyrken til 2,2 prosent i 2020.

– God vekst i fastlandsøkonomien de siste to årene har bidratt til en tydelig bedring i arbeidsmarkedet, med høyere sysselsetting og lavere arbeidsledighet. Vi venter at veksten i norsk økonomi vil fortsette. Det vil bidra til økt etterspørsel etter arbeidskraft, men også til at stadig flere vil melde seg på arbeidsmarkedet for å søke jobb. Det er grunnen til at vi bare venter en liten nedgang i arbeidsledigheten fram til 2020, sier arbeids- og velferdsdirektør i Nav, Sigrun Vågeng, i en kommentar.

NAV venter at antallet som er registrert som helt ledige falle fra et snitt på 65.500 i fjor til 63.000 i år. For 2020 venter NAV i snitt 62.000 helt ledige.

– Dette vil være den laveste ledighetsraten siden 2007 og 2008, før finanskrisen. Den er også lav i et historisk perspektiv. Siden man begynte å registrere ledighet i 1948 har gjennomsnittet ligget på 2,2 prosent. Ser vi på de siste 30 årene, har gjennomsnittet vært på 3,3 prosent, sier Vågeng.

Les hele meldingen her.

Les også:

Skipsverdiene har falt 20 prosent

Økonomene i Nordea Markets er blitt enda sterkere i troen

Meglerhus deler ut 725 millioner til eiere og ansatte

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden