Kinas president ber om tidlig konklusjon i handelssamtaler

USA og Kina nærmer seg en ende på handelskrigen, ifølge Kinas visepresident Liu He og USAs president Donald Trump. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix
USA og Kina nærmer seg en ende på handelskrigen, ifølge Kinas visepresident Liu He og USAs president Donald Trump. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kinas president Xi Jinping ber om en tidlig konklusjon rundt forhandlingene i ordlyden i handelsavtalen mellom Kina og USA. Donald Trump sier de er nær enighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Xis kommentar kommer samme dag som USAs president Donald Trump har vært i handelssamtaler med Kinas visepresident Liu He, skriver det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Etter samtalene ga begge uttrykk for optimisme og fortalte om stor framgang i forhandlingene.

– Vi har et stykke å gå, men ikke veldig langt, sa Trump og tilføyde at han forventer at noe «viktig og storartet» for begge landene kan bli lagt fram i løpet av noen uker.

– På grunn av din direkte involvering har vi hatt en stor framgang, sa He til den amerikanske presidenten.

Partene møttes til samtaler i Det hvite hus i Washington torsdag ettermiddag.

USA og Kina jobber med å få en ende på den langvarige handelskrigen mellom landene etter at Trump i fjor hevet tollen på kinesiske importvarer med den begrunnelse at Kina stjeler eller presser utenlandske selskaper til å dele teknologi og patenter. Det har rammet handel av alt fra soyabønner til medisinsk utstyr.