Trump møter Kina til ny handelssamtale torsdag

President Donald Trump møter torsdag Kinas visestatsminister Liu He til ny handelssamtale. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
President Donald Trump møter torsdag Kinas visestatsminister Liu He til ny handelssamtale. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump og Kinas visestatsminister Liu He møtes torsdag til handelssamtaler i Washington.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge nyhetsbyrået AFP kan det være et signal om at partene nærmer seg en løsning i handelskrigen.

Trump og Liu, som også er Kinas fremste forhandler i handelsspørsmål handel, skal møtes i Det hvite hus torsdag formiddag lokal tid, ifølge presidentens kalender.

Etter forhandlingene i Beijing forrige uke sa Trump at partene var nær en enighet, men at han kun vil akseptere en «storartet avtale».

Konflikten startet da Trump i fjor hevet tollen på kinesiske importvarer med den begrunnelse at Kina stjeler eller presser utenlandske selskaper til å dele teknologi og patenter. Det har rammet handel av alt fra soyabønner til medisinsk utstyr.

Partene har ennå ikke blitt enige om noe, men eksperter på internasjonal handel venter i det minste en foreløpig avtale i løpet av noen uker eller måneder. De tror likevel ikke at kjernekonfliktene blir løst med det første.