Mekling i gang for å unngå streik

Det er nå opp til riksmekler Mats Wilhelm Ruland å finne kompromisset som gjør at man unngår den første streiken i et såkalt mellomoppgjør siden 2. verdenskrig. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Det er nå opp til riksmekler Mats Wilhelm Ruland å finne kompromisset som gjør at man unngår den første streiken i et såkalt mellomoppgjør siden 2. verdenskrig. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Klokken 12 lørdag møttes partene i mellomoppgjøret hos Riksmekleren etter at det onsdag ble klart at den frivillige meklingen mellom LO og NHO ikke førte fram.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partene vil ta pause klokken 17 lørdag, for så å møtes igjen klokken 12 søndag. Fristen for å bli enige er søndag kveld ved midnatt.

– Alle meklinger er krevende, men vi går alltid inn i en mekling med en ambisjon om å bli enige med motparten. Det gjør vi også denne gangen. Noe mer kan vi dessverre ikke si på dette tidspunktet, sa LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik til NTB fredag.

Bakgrunn: LO og NHO greier ikke å bli enige – nå er det opp til riksmekleren

Dersom riksmekler Mats Wilhelm Ruland ikke finner en løsning, har LO og YS varslet at til sammen rundt 25.000 arbeidstakere i NHO-bedrifter vil bli tatt ut i streik ved arbeidstidens begynnelse mandag 1. april.

Hotell og transport er blant sektorene som vil bli rammet av en eventuell streik. Ansatte i Statkraft, Mills, Ringnes, Nikita Hair, Scandic Hotels, PostNord, Bring, Telenor, Canal Digital, Aker Solutions, Rema og Coca-Cola er blant dem som blir tatt ut i første streikerunde, ifølge en liste fra LO.

Årets lønnsoppgjør er et såkalt mellomoppgjør, noe som betyr at det skal forhandles samordnet og kun om lønn.

Personvernpolicy