Merkel: – Sjokkerende at USA ser på tyske biler som en trussel

Tysklands statsminister Angela Merkel var lørdag en av hovedtalerne på den store sikkerhetskonferansen i München. Foto: AP / NTB scanpix
Tysklands statsminister Angela Merkel var lørdag en av hovedtalerne på den store sikkerhetskonferansen i München. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi er stolte over bilene våre, sier Tysklands statsminister Angela Merkel. Frykten er nå økende for at USA vil gå videre med truslene om å innføre biltoll.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er sjokkerende for oss at dette plutselig skal være en sikkerhetstrussel mot USA, sa Merkel da hun holdt tale under den store sikkerhetskonferansen i München lørdag.

Tyskerne er stolte av bilene sine, sa Merkel, som også viste til at BMWs største bilfabrikk ikke ligger i Tyskland, men i Sør-Carolina i USA.

Det beste nå vil være å gjenoppta samtalene og prøve å finne en løsning, mener statsministeren.

Bakteppet for uttalelsene er rykter om at USAs handelsdepartement nå skal ha konkludert med at import av biler til USA utgjør en trussel mot den nasjonale sikkerheten.

En slik konklusjon er det siste formelle elementet som må på plass før innføring av ekstratoll på biler som importeres fra Europa. En slik ekstratoll vil kunne ramme tysk bilindustri svært hardt.

USAs president Donald Trump har tidligere truet med en ekstratoll på 25 prosent.