Åpen for alle - alltid

Kinas industriaktivitet avtar

Artikkelen fortsetter under annonsen

Industriproduksjonen i Kina avtok i januar, men nedgangen var noe mindre enn måneden før, viser ny statistikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den såkalte innkjøpssjefindeksen PMI, som måler aktivitetsnivået i industrien, endte på 49,5 i januar, opp 0,1 fra desember, ifølge Kinas statistiske sentralbyrå. En indeks på under 50 indikerer at aktiviteten avtar, mens en høyere indeks tilsvarer vekst i industrien.

Den lille forbedringen i januar skyldes trolig at produksjonen ble skrudd opp i forkant av den kinesiske nyttårsfeiringen, ifølge økonom Nie Wen, som mener oppturen vil bli kortvarig. En ekstra innsats før nyttårsferien kan også bety at januartallene er høyere enn de underliggende forholdene skulle tilsi.

– Selv om den offisielle indeksen ikke ble svekket ytterligere i januar, antyder den likevel at industrien mistet noe av fremdriften på vei inn i det nye kalenderåret, sier seniorøkonom Marcel Thieliant.