New York-børsen snudde kraftig nedgang til svak oppgang

Wall Street åpnet med solid fall på 2019s første handledag. Men i stedet for å fortsette nedgangen fra slutten av fjoråret, endte det med oppgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like etter åpningen var Dow Jones-indeksen ned med 1,6 prosent. S&P-indeksen falt med 1,4 prosent, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen hadde gått ned 1,7 prosent.

Nedgangen var en fortsettelse av trenden i markedet fra slutten av fjoråret, som førte til at flere amerikanske nøkkelindekser endte med nedgang for 2018.

Men da handelsdagen var slutt hadde Dow Jones-indeksen og S&P-indeksen i stedet gått opp 0,1 prosent, mens Nasdaq-indeksen hadde en oppgang på 0,5 prosent.

Kinesisk produksjonsaktivitet fra desember endte på 49,4. Det er første gang verdien har vært på under 50, som er punktet som skiller vekst og nedgang. Det melder AFP, som viser til data fra Kinas nasjonale statistikkbyrå.

Analytikere peker på den pågående handelskrigen mellom USA og Kina som årsaken til den lave produksjonsaktiviteten. Handelskrigen er også trukket fram som en av årsakene til de svake globale prognosene for 2019.

Blant enkeltselskapene med en svak start på nyåret er Tesla, som synker med nesten 9 prosent, etter at elbilprodusenten produserte færre biler enn forventet i siste kvartal.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden