Meny

Trump: Brexitavtalen kan skade handel mellom USA og Storbritannia

President Donald Trump mener avtalen som statsminister Theresa May har forhandlet fram med EU, går i EUs favør og at handelsforholdet mellom USA og Storbritannia ikke blir skadelidende. Foto: Alex Brandon / AP
Donald Trump er misfornøyd med skilsmisseavtalen mellom Storbritannia og EU, og mener den bør endres. Avtalen kan skade handel mellom USA og britene, mener han.

– Dette høres ut som en flott avtale for EU, sa Trump i Det hvite hus mandag.

Han la til at «vi må se på om hvorvidt Storbritannia tillates å gjøre handel» med USA.

– Hvis man ser på avtalen akkurat nå, kan det hende de ikke vil være i stand til å gjøre handel med oss, og det vil ikke være noen bra ting. Jeg tror ikke de ønsker det i det hele tatt. Det ville ha vært svært negativt for avtalen, sa presidenten.

Han håper statsminister Theresa May «vil være i stand til å gjøre noe med det».

Trumps uttalelser blir avvist av Downing Street. Visestatsminister David Lidington mener avtalen åpner for at Storbritannia kan forhandle fram frihandelsavtaler med land utenfor EU i løpet av den 21 måneder lange overgangsperioden som trer i kraft når landet forlater EU i mars.

– Jeg synes det alltid har vist seg vanskelig å forhandle med USA. USA er en vanskelig forhandler. President Donald Trump har alltid helt enkelt sagt: «Jeg setter Amerika først», sa Lidington tirsdag.

Mays skilsmisseavtale med EU fikk grønt lys av de øvrige EU-medlemmene etter 17 måneder med forhandlinger mellom London og Brussel. Nå står May overfor den vanskelige oppgaven med å overtale Parlamentet til å godta avtalen.

Populært