Meny

Økende eksport fra Kina til USA

Arbeidere pakker varer for eksport på en fabrikk i Anhui-provinsen i Kina. Foto: Chinatopix / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Kinas eksport til USA økte i oktober, men det kinesiske overskuddet i handelen med USA var lavere enn måneden før.

Den kinesiske eksporten til USA tilsvarte 42,7 milliarder dollar, ifølge nye tall fra kinesiske myndigheter. Omregnet til norske kroner blir dette 356 milliarder.

Økningen fra oktober i fjor var på 13,3 prosent. Veksten var dermed litt større enn i september, da eksporten var 13,0 prosent høyere enn samme måned året før.

Kinas overskudd i handelen med USA var likevel noe mindre i oktober enn i september. Årsaken er at Kinas import av amerikanske varer også økte i forrige måned, til 10,9 milliarder dollar.

I september var handelsoverskuddet på 34,1 milliarder dollar – noe som var ny rekord. Overskuddet lå i forrige måned på 31,8 milliarder.

Kinas eksport til USA har de siste månedene økt til tross for de nye tollbarrierene som USAs president Donald Trump har innført. Analytikere tror kinesiske eksportører forsøker å selge mest mulig varer før enda høyere tollsatser etter planen innføres i januar.

Populært