Canada svarer på USAs ståltoll

Canada svarer på USAs høye tollsatser på stål og aluminium og innfører fra 1. juli toll til en verdi av over 100 milliarder kroner årlig på amerikanske varer.

Canadas utenriksminister Chrystia Freeland kunngjorde fredag nye tollsatser på en rekke amerikanske varer, som svar på USAs nye toll på stål og aluminium. Foto: AP / NTB scanpix
Canadas utenriksminister Chrystia Freeland kunngjorde fredag nye tollsatser på en rekke amerikanske varer, som svar på USAs nye toll på stål og aluminium. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Justin Trudeaus regjering la fredag fram listen over amerikanske varer som får høyere toll, og den inneholder alt fra appelsinjuice, ketsjup og gressklippere, til bourbon og kortstokker.

De nye tollsatsene vil variere, men for flere av varene blir det snakk om 10 og 25 prosent.

Utenriksminister Chrystia Freeland sa fredag at Canada ikke har noe annet valg enn å heve tollsatsene, men hun understreket at dette ikke skjer med lett hjerte, og at landet ikke ønsker noen handelskrig med USA.

Aktuelt: – Donald Trump er farlig for Europa

Canada varsler også at det er satt av 2 milliarder canadiske dollar – om lag 12 milliarder kroner – til å støtte stål- og aluminiumsselskaper i Canada og deres ansatte.

Aktuelt: Trump og Putin møtes i Helsingfors