IMF fortsatt bekymret over gresk gjeld

Hellas' statsminister Alexis Tsipras har klart å styrke den greske økonomien, men gjeldskrisen i landet er langt fra over, mener Det internasjonale pengefondet (IOM). Foto: AP / NTB scanpix
Hellas' statsminister Alexis Tsipras har klart å styrke den greske økonomien, men gjeldskrisen i landet er langt fra over, mener Det internasjonale pengefondet (IOM). Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hellas har styrket økonomien betydelig, men landet vil likevel får vansker med å betjene gjelden, advarer Det internasjonale pengefondet (IMF).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eurolandene ble i forrige uke enige om å gi grekerne 15 milliarder euro i avskjedsgave når kriseprogrammet avsluttes i august, men dette løser ikke landets gjeldskrise, mener IMF.

– Hellas har i stor grad eliminert den makroøkonomiske ubalansen, konstaterer pengefondet, som likevel mener at «et uferdig reformprogram» gjør det tvilsomt om grekerne på lang sikt vil være i stand til å betjene statsgjelda.

Finansministrene i de 19 eurolandene ble i også enige om å gi Hellas ti års utsettelse på tilbakebetaling av lån. Denne avtalen hjelper landet på kort og mellomlang sikt, mener IMF, mens de langsiktige utsiktene betegnes som «usikre».