IMF fortsatt bekymret over gresk gjeld

Hellas' statsminister Alexis Tsipras har klart å styrke den greske økonomien, men gjeldskrisen i landet er langt fra over, mener Det internasjonale pengefondet (IOM). Foto: AP / NTB scanpix
Hellas' statsminister Alexis Tsipras har klart å styrke den greske økonomien, men gjeldskrisen i landet er langt fra over, mener Det internasjonale pengefondet (IOM). Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hellas har styrket økonomien betydelig, men landet vil likevel får vansker med å betjene gjelden, advarer Det internasjonale pengefondet (IMF).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eurolandene ble i forrige uke enige om å gi grekerne 15 milliarder euro i avskjedsgave når kriseprogrammet avsluttes i august, men dette løser ikke landets gjeldskrise, mener IMF.

– Hellas har i stor grad eliminert den makroøkonomiske ubalansen, konstaterer pengefondet, som likevel mener at «et uferdig reformprogram» gjør det tvilsomt om grekerne på lang sikt vil være i stand til å betjene statsgjelda.

Finansministrene i de 19 eurolandene ble i også enige om å gi Hellas ti års utsettelse på tilbakebetaling av lån. Denne avtalen hjelper landet på kort og mellomlang sikt, mener IMF, mens de langsiktige utsiktene betegnes som «usikre».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden