Kina beklager at EU klager landet inn for WTO

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kina beklager at EU har besluttet å bringe landet inn for Verdens handelsorganisasjon (WTO), i en tilsvarende sak som USA har anlagt mot Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

EU klaget Kina inn for WTO fredag etter at USA gjorde det samme 23. mars. EU mener Beijing har stilt urettferdige krav til utenlandske selskaper om at de må gi fra seg teknologi til kinesiske selskaper for å kunne operere i Kina. Utenlandske aktører må inngå en form for prosjektsamarbeid med lokale selskaper for å kunne drive i Kina, noe som ofte omfatter deling av teknologi og ekspertise.

– Kina gir uttrykk for beklagelse over at EU har anlagt klage og vil håndtere saken i henhold til WTOs prosedyrer for å løse tvister, heter det i en uttalelse fra det kinesiske handelsdepartementet.

Beijing uttaler at kinesiske myndigheter alltid har lagt stor vekt på å beskytte såkalt immaterialrett, det vil si rettigheter som omfatter blant annet patenter, opphavsrett, åndsverk og varemerker.

– Den kinesiske regjeringen har innført mange omfattende tiltak for å beskytte de legitime rettighetene og interessene både når det gjelder innenlandske og utenlandske rettighetsholdere, heter det i uttalelsen.

USAs anklager om at Kina stjeler forretningshemmeligheter er et sentralt punkt i den pågående handelsstriden mellom verdens to største økonomiske makter.