Nordmenn handlet for 23,7 milliarder kroner i Sverige i fjor

Nordmenn benytter seg av lave priser og stort utvalg av mat og varer i Sverige. Her på Nordby Supermarket i Svinesund.
Nordmenn benytter seg av lave priser og stort utvalg av mat og varer i Sverige. Her på Nordby Supermarket i Svinesund. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Ifølge to ferske svenske rapporter handlet nordmenn for nesten 24 milliarder kroner hos søta bror i løpet av fjoråret, skriver E24.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På grunn av det norske avgiftsnivået og den høye norske tollen er det forventet at tallene vil bli enda høyere i 2018, konstaterer rapporten , som lener seg på nettbaserte spørreundersøkelser foretatt på om lag 4.300 personer.

I rapporten kommer det fram at nordmenn står for hele 3 prosent av detaljhandelen i Sverige.

Les også: Grensehandel kan gi Jensen sukkersjokk

Selv om det i dag først og fremst er dagligvarer som frister nordmenn over grensen, mener Mats Hedenström, næringspolitisk sjef i Svensk Handel, at det kan forandre seg i fremtiden.

– I fremtidens grensehandel kommer tilbudet av servicetjenester til å spille en viktigere rolle. Utover å handle varer velger flere og flere nordmenn å besøke tannlegen, gå til frisøren eller levere inn bilen på verksted når de er i Sverige, sier Mats Hedenström, næringspolitisk sjef i Svensk Handel, til E24.

Hedenström mener også svenskehandelen er attraktiv for nordmenn blant annet fordi utvalget av butikker ved grensen stadig blir større.

Les også: Grensehandelen har økt med 3 milliarder kroner