Meny

Nordmenn handlet for 23,7 milliarder kroner i Sverige i fjor

Nordmenn benytter seg av lave priser og stort utvalg av mat og varer i Sverige. Her på Nordby Supermarket i Svinesund. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Ifølge to ferske svenske rapporter handlet nordmenn for nesten 24 milliarder kroner hos søta bror i løpet av fjoråret, skriver E24.

På grunn av det norske avgiftsnivået og den høye norske tollen er det forventet at tallene vil bli enda høyere i 2018, konstaterer rapporten , som lener seg på nettbaserte spørreundersøkelser foretatt på om lag 4.300 personer.

I rapporten kommer det fram at nordmenn står for hele 3 prosent av detaljhandelen i Sverige.

Les også: Grensehandel kan gi Jensen sukkersjokk

Selv om det i dag først og fremst er dagligvarer som frister nordmenn over grensen, mener Mats Hedenström, næringspolitisk sjef i Svensk Handel, at det kan forandre seg i fremtiden.

– I fremtidens grensehandel kommer tilbudet av servicetjenester til å spille en viktigere rolle. Utover å handle varer velger flere og flere nordmenn å besøke tannlegen, gå til frisøren eller levere inn bilen på verksted når de er i Sverige, sier Mats Hedenström, næringspolitisk sjef i Svensk Handel, til E24.

Hedenström mener også svenskehandelen er attraktiv for nordmenn blant annet fordi utvalget av butikker ved grensen stadig blir større.

Les også: Grensehandelen har økt med 3 milliarder kroner

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært