Meny

– Oljeprisen høy nok til å løfte rentebanen

– Holder oljeprisene seg her, er det nok til å gi et signifikant bidrag opp på renteprognosen, mener analytiker Erik Bruce. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kronen styrker seg på oljeprisen.

Oljeprisen har kommet litt ned etter å ha passert 80 dollar på 17. mai, men holder seg tirsdag morgen like under disse nivåene.

Brent-oljen stiger 0,3 prosent til 79,44 dollar fatet så langt i dagens handel, mens WTI-oljen klatrer 0,4 prosent til 72,56 dollar.

Les også: Norwegian til himmels

– Oljeprisen, også forwardprisene, er godt over nivået renteprognosen i mars ble laget på. Holder prisene seg her, er det nok til å gi et signifikant bidrag opp på renteprognosen. Høy oljepris har nok bidratt til noe sterkere krone. Men kronen er ikke sterkere enn Norges Bank har sett for seg, så vi får ikke noe negativt bidrag fra sterk krone, skriver sjefanalytiker Erik Bruce i dagens morgenrapport.

– Etter siste ukes gode tall for BNP og sysselsetting, ble vi styrket i troen på at renteprognosen i juni fortsatt vil varsle en september-økning, til tross for lav inflasjon. Holder kronen og oljeprisen seg på dagens nivå, er det ytterligere argument for september, fortsetter han.

EURNOK står tirsdag morgen i 9,4889, noe som tilsvarer en kronestyrkelse på ti øre siden 17. mai.

Les også: Nedgraderer Røkke-aksje

Artikkelen ble først publisert av Hegnar.no.

Populært