Svak vekst i tysk økonomi

En ansatt maler en skulptur ved den tradisjonsrike porselensfabrikken Meissen i Sachsen i Tyskland. Veksten i den tyske økonomien var svakere enn ventet i første kvartal i år.
En ansatt maler en skulptur ved den tradisjonsrike porselensfabrikken Meissen i Sachsen i Tyskland. Veksten i den tyske økonomien var svakere enn ventet i første kvartal i år. Foto: Jens Meyer / AP

Veksten i tysk økonomi sakket farten i første kvartal i 2018, og var på bare 0,3 prosent sammenlignet med kvartalet før.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser sesongjusterte tall fra det nasjonale byrået Destatis tirsdag. I siste kvartal i fjor var veksten i bruttonasjonalproduktet til sammenligning på 0,6 prosent.

Veksten i første kvartal er svakere enn analytikerne hadde ventet, de hadde regnet med 0,4 prosents vekst. Faktorer som streiker i deler av industrien, et stort influensautbrudd og kaldt vær i mars, noe som blant annet fikk følger for byggebransjen, bidro til svakere vekst enn ved utgangen av 2017.

De tyske veksttallene føyer seg inn i rekken av tegn som kan tyde på at tempoet i eurosonen er på vei ned, etter et overraskende sterkt 2017.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært