Kinas økonomi vokser mer enn ventet

Et kinesisk konteiner i havnebyen Qingdao i Shandong. Kina kunne tirsdag legge fram tall som viser at det er god fart i kinesisk økonomi. Landet regner med en vekst på 6,8 prosent i år. Foto: Chinatopix Via AP / NTB scanpix
Et kinesisk konteiner i havnebyen Qingdao i Shandong. Kina kunne tirsdag legge fram tall som viser at det er god fart i kinesisk økonomi. Landet regner med en vekst på 6,8 prosent i år. Foto: Chinatopix Via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinas økonomi overrasket positivt i første kvartal med en vekst på 6,8 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er 0,1 prosentpoeng bedre enn ventet og på linje med veksten i forrige kvartal, melder Reuters.

Myndighetene i Kina har som mål at økonomien skal vokse med rundt 6,5 prosent i 2018.

I skyggen av tirsdagens resultatmelding ligger likevel handelsstriden mellom Kina og USA. President Donald Trump har varslet toll på kinesiske produkter i et forsøk på å rette opp den skjeve handelsbalansen mellom de to stormaktene, noe som har ført til mottiltak fra Kina. De siste ukene har det imidlertid kommet signaler om positiv bevegelse i forhandlinger mellom de to landene.

Men selv en full handelskrig vil kun redusere Kinas økonomiske vekst med mellom 0,6 og 0,8 prosentpoeng i år, mener økonom Hu Xingdou.

– Hvis handelskrigen virkelig skjer, vil det påvirke BNP i framtiden, men ikke for mye, sier han til nyhetsbyrået DPA.

Analytiker Ye Tan sier Kina vil prøve å øke handelen med andre regioner og importere teknologi fra andre land dersom handelskrigen blir en realitet.