Meny

Krigsfrykt sender oljeprisen til høyeste nivå siden 2014

Heimdal. Foto: Øyvind Hagen/Statoil
Nordsjøoljen har ikke vært dyrere siden desember 2014.

Oljeprisen nådde tirsdag kveld det høyeste nivået på over tre år. Redusert risiko for en handelskrig mellom USA og Kina, samt økt risiko for en ekte krig i Syria, sender prisene opp. Sannsynligheten for en koordinert respons på angrepet med kjemiske våpen i Syria øker, noe som ifølge markedsanalytiker Phil Flynn ved Price Futures Group gjør shorting mer risikabelt.

Les også: Statoil fullfører milliardkjøp i USA

Brent-olje med levering i juni steg 3,5 prosent til 71,04 dollar på ICE Futures Europe. Ifølge Marketwatch er det den høyeste sluttnoteringen siden 1. desember 2014. Prisen ligger over én dollar høyere enn da Oslo Børs stengte.

Amerikansk lettolje steg 3,3 prosent til 65,51 dollar på 65,51 dollar fatet på New York Mercantile Exchange, det høyeste nivået siden 26. mars.

Les også:   Så store blir lønnstilleggene

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no

Privatøkonomi
Populært