Nav om ledighet, olje, lønn og kronekurs

– Norge er nå inne i en moderat oppgangskonjunktur som vi venter vil fortsette både dette året og neste år, og som vil bidra til at sysselsettingen tar seg videre opp, skriver Nav i ny rapport.
– Norge er nå inne i en moderat oppgangskonjunktur som vi venter vil fortsette både dette året og neste år, og som vil bidra til at sysselsettingen tar seg videre opp, skriver Nav i ny rapport. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nav om økonomiske utsikter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nav venter ifølge «Arbeid og Velferd nr 1-2018» en gjennomsnittlig ledighetsrate for helt ledige på 2,3 prosent i 2018 og 2,2 prosent i 2019, skriver TDN Finans.

I forrige rapport ventet Nav en ledighetsrate på 2,5 prosent i 2018 og 2,4 prosent i 2019.

Les også: 111.000 arbeidsledige i Norge

Fortsetter ned

Nav anslår ifølge nyhetsbyrået i snitt antall helt ledige til 64.000 i 2018 og 63.000 i 2019, mot anslaget i forrige rapport på 70.000 i 2018 og 68.000 i 2019.

«Norge er nå inne i en moderat oppgangskonjunktur som vi venter vil fortsette både dette året og neste år, og som vil bidra til at sysselsettingen tar seg videre opp. Vi venter derfor at den registrerte ledigheten fortsetter å gå ned, men saktere enn det siste året», skriver Nav i rapporten.

«Det skyldes at vi også venter at antall personer i arbeidsstyrken vil øke raskere i år og neste år enn det har gjort de siste årene», heter det videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: SSB: Arbeidsledigheten vil gå ned

Høyere aktivitet

Nav venter ny oppgang i oljeinvesteringene i år og i 2019, noe som vil bidra til høyere aktivitet i fastlandsøkonomien. De venter at kronekursen vil styrke seg noe framover, men fortsatt holde seg på et lavt nivå. Dette, sammen med høyere vekst internasjonalt, vil bidra til økt eksport av norske varer og tjenester.

Høyere sysselsetting og moderat lønnsvekst vil bidra til høyere vekst i konsumet i år og neste år, mener Nav.

Artikkelen ble først publisert av Hegnar.no.