Siv Jensen vil fortsatt bruke ostehøvelen på offentlig sektor

Frp-leder Siv Jensen
Frp-leder Siv Jensen Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen vil fortsatt ta 0,5 prosent fra driftsbudsjettene til alle statlige virksomheter - med avbyråkratisering og effektivisering som begrunnelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Finansminsiter Siv Jensen (Frp) gjør klart på et skriftlig spørsmål fra Kari Elisabeth Kaski (SV) at den blå regjeringen kommer til å kutte en halv prosent i driftsbudsjettene i staten hvert år.

Kaski framhever etter oppslag i Dagsavisen at flere virksomheter må kutte i sine tilbud på grunn av denne såkalte ABE-reformen (Avbyråkratisering og effektivisering).

I år vil ABE-reformen redusere statlige budsjetter med 1,7 milliarder kroner.

Kaski viser til at direktør i Statens helsetilsyn har sagt at ytterligere budsjettkutt kan innebære at noen tilsynsoppgaver må nedprioriteres, noe som igjen innebærer at pasienter og brukere ikke får de tjenestene de har krav på.

Andre virksomheter slår fast at budsjettkuttene ikke har ført til mer effektivisering, men snarere det motsatte, som mer byråkrati og administrasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Regjeringen vil bygge sin politikk på en effektiv bruk av fellesskapets ressurser. Regjeringen varslet der at ABE-reformen vil inngå som en fast del av budsjettarbeidet framover, svarer finansministeren.

«Dette er i tråd med anbefalinger gitt av OECD. Reformen vil derfor videreføres også i de kommende årene.», gjør Siv Jensen klart.