Meny

– De vil ikke ha en boblesprekk

Foto: Shutterstock
Kredittstrateg Thomas Eitzen og råvareanalytiker Bjarne Schieldrop i SEB at de er enige om at den voldsomme veksten i kryptovalutamarkedet ikke kan fortsette.

Siden 7. januar har den totale markedsverdien av all kryptovaluta i verden falt fra 835,5 milliarder dollar til 531,8 milliarder dollar.

De siste dagene med nedsalg i kryptovaluta barberte på det verste de totale kryptoverdiene ned til knappe 422 milliarder dollar.

I et intervju med DN sier kredittstrateg Thomas Eitzen og råvareanalytiker Bjarne Schieldrop i SEB at den voldsomme veksten ikke kan fortsette, men at de tror de fleste sentralbanker ønsker å få en myk landing for bitcoin og øvrige kryptovalutaer.

– De vil ikke ha en boblesprekk. Da får de store problemer, sier Eitzen til DN, og peker på at verdier for milliarder av dollar vil forsvinne og skape trøbbel for blant annet Japan og Sør-Korea.

– Da må du ha litt sand i maskineriet som gjør det vanskeligere, men ikke ulovlig, sier han, og mener kryptovalutamarkedet er veldig sensitivt for meldinger fra myndigheter som kan omhandle reguleringer eller forbud mot handel eller utvinning av bitcoin.

En annen eventualitet ville være hvis USA skulle forby det helt ved å innføre den såkalte Patriot Act - en svært omstridt lov som ble vedtatt etter terrorangrepet i 2001 for å gi amerikanske myndigheter flere verktøy til å avsløre terror, på kryptopenger.

Eitzen og Schieldrop forteller til DN at de har spøkt internt på kontoret om overskriften som gjør at alt rakner: «ISIS finansierer terroristangrep ved å mine bitcoin i Jemen med gass fra Qatar».

– Da har du alle de slemmeste USA vet om, og de driver med krypto. Da er det ferdig, sier Eitzen til avisen.

Les også: 

Hva sier du til en avkastning på 72 prosent på 18 dager?

Lotteritilsynet går en ny runde med Facebook

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no

Privatøkonomi
Populært