Meny

Kina totalforbyr kryptovaluta

Foto: NTB scanpix.
Det har versert rykter om at Kina vil slå hardt ned på kryptovaluta. Nå er nyheten bekreftet.

Den kinesiske sentralbanken sa natt til tirsdag, ifølge Reuters, at det vil bli helt slutt på handelen med kryptovaluta i landet, skriver Børsen.dk.

Myndighetene vil ifølge en offisiell talsmann totalforby sentralisert handel med virituelle valutaer, i tillegg til at all sekundær servicering av kryptomarkedet, slik som wallet-tjenester, vil bli forbudt.

Nyheten får 97 av de 100 største kryptovalutaene til å se rødt tirsdag morgen.

Bitcoin faller 9,4 prosent, Ethereum faller 14,6 prosent, mens Ripple er ned 23,3 prosent i skrivende stund, viser en oversikt på Coinmarketcap.com.

De eneste kryptovalutaene som stiger er Neo som er opp 3,6 prosent, mens Thether og Gas stiger henholdsvis 0,5 og 13,5 prosent.

Les også:  Myrseth advarer mot kryptovaluta og boliger

I fjor forbød Kina Coin Offerings, også kjent som ICO, stengte nasjonale kryptovalutabørser og satte en demper på bitcoin-mining, men kryptovaluta-samfunnet har funnet alternative måter å drive handelm, skriver Børsen.

Nå blir imidlertid forbudet totalt, hvilket betyr at Kina kan slå av og på internett etter behov.

Det fremgår av meldingen at myndighetene vil blokkere for adgang for kinesere til både innenlandske og utenlandske hjemmesider, samt alle app-tjenester som har med kryptovaluta å gjøre.

Myndighetene varsler også tettere overvåkning av alle tjenester som tilbyr pengeoverføring til utlandet.

Les også: Buffett om kryptovaluta: Dette ender ikke bra

Den samlede verdien på alle kryptovalutaene var mandag 8. januar på 835,5 milliarder dollar. Sist onsdag ramlet verdien under 700 milliarder dollar og i morgentimene forrige torsdag falt verdien videre til 628 milliarder dollar.

I dag ligger samlet markedsverdi på 635,7 milliarder dollar.

Mandag 8. januar var det imidlertid 1.384 kryptovalutaer på coinmarketcap.com. I dag er det 1.450. Det betyr at den samlede verdien egentlig skulle ha steget, ikke falt.

Les også:  De beste kryptovalutaene for 2018

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no

Privatøkonomi
Populært