Ser tredoblet bitcoinkurs i løpet av 2018

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Så lenge teknologien fortsetter å utvikle seg, har vi likevel sterk tro på bitcoin, sier kryptodirektør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Finansavisen.no): Helsinki-baserte Prasos begynte sin seneste runde med kapitalinnhenting den 9. november og satset på å få inn 2,5 millioner euro.

Ifølge Finansavisen ble målet allerede nådd lille julaften, tolv dager tidligere enn den offisielle tidsfristen.

- Investeringstakten økte hurtig i løpet av prosessen. Det tok bare seks dager å få inn den siste millionen, idet investorene ble stadig reddere for ikke å få kjøpe aksjer, sier markedsdirektør Heidi Hurskainen, til aivsen.

Ifølge Hurskainen kom mesteparten av den nye kapitalen, som tilsvarer 24,4 millioner kroner, fra Finland. Men også nordmenn har spyttet inn penger.

Les også: - En ny krasj i Bitcoin er meget sannsynlig

Kan nå 40.000 euro

Selv regner Hurskainen med at årets kursoppgang for bitcoin blir «mer moderat» enn i fjor, da den populære kryptovalutaen steg 14-gangeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Likevel vil det ikke være overraskende, om kursen når 40.000 euro i løpet av året, etter hvert som institusjonelle investorer går inn i markedet og nye investeringsprodukter blir tilgjengelige, sier Hurskainen, til Finansavisen.

- Historisk har kursutviklingen vært syklisk, og på et tidspunkt – enten i 2018 eller 2019 – vil en negativ trend trolig begynne. Så lenge teknologien fortsetter å utvikle seg, har vi likevel sterk tro på bitcoin, slår direktøren fast.

Fredag er bitcoin verdt 15.942 dollar, tilsvarende 13.216 euro.

Les også: De beste kryptovalutaene for 2018

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no