Goliat-stans trekker ned oljeproduksjonen

Goliat-plattformen i oppstartsfasen. Plattformen skulle i snitt produsere om lag 100.000 fat olje per dag, men ligger på rundt halvparten siden oppstarten i mars 2016. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Goliat-plattformen i oppstartsfasen. Plattformen skulle i snitt produsere om lag 100.000 fat olje per dag, men ligger på rundt halvparten siden oppstarten i mars 2016. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oljeproduksjonen i oktober ligger 4,5 prosent under Oljedirektoratet sin prognose. En hovedårsak er at Goliat har vært stengt siden 5. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det viser de foreløpige produksjonstallene fra Oljedirektoratet (OD). Totalt produserte industrien 1.901.000 fat olje, NGL og kondensat per dag i oktober, Det er en oppgang siden september, men likevel ikke på nivå med forventet produksjon.

Produksjonen i oktober fordeler seg på 1.540.000 fat olje, 330.000 fat NGL og 31.000 fat kondensat i gjennomsnitt per dag.

Nedstengningen av Goliat og lavere enn forventet produksjon på Gina Krogh er årsakene til at oljeproduksjonen er 4,5 prosent under OD sin prognose. Hittil i år er den totale oljeproduksjonen 0,9 prosent under prognosen.

På flere felt, som Snorre og Ivar Aasen, har oljeproduksjon økt siden september, men det er ikke nok til å veie opp for konsekvensene av problemer på Gina Krogh og Goliat.