Investorer kaster milliarder etter danske prosjekter

Petter Stordalen. Arkivfoto: Lise Åserud/NTB scanpix
Petter Stordalen. Arkivfoto: Lise Åserud/NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske investorer satser milliarder på danske eiendomsprosjekter, skriver nettavisen Business.dk.

– Det skyldes sannsynligvis de lave rentene og Danmarks status som en trygg havn, forklarer sjefsanalytiker Lise Nytoft Bergmann i Nordea Kredit Danmark, til avisen. Hun tilføyer at det finnes en del investorer som tror at danske eiendommer vil stige i pris i de kommende årene.

Les også: Strateg før viktig uke: - Aksjene er fortsatt gunstig priset

Bare i år er det kommet meldinger om en rekke norske investorer som har brukt store penger i det danske eiendomsmarkedet, skriver nettsiden. Petter Stordalen varslet en milliardinvestering i København, Wenaas-familien har kjøpte et av Danmarks mest kjente hoteller og eiendomskongen Ivar Tollefsen har også varslet milliardinvesteringer.

Tollefsen forklarer overfor avisen at Københavns geografi gjør byen mer interessant for investeringer enn de andre skandinaviske hovedstedene. Årsaken er at hovedstaten kan ekspandere i alle retninger, noe som vil gi høyere boligpriser, mener han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: 25 konkurser tirsdag

Sjeføkonom Christian Hillingsøe Heining i Realkredit Danmark, mener det er flere faktorer som investorene tar med i overveielsen når de investerer i landet.

– For det første har Danmark et robust makroøkonomisk klima med sunne offentlige finanser, store overskudd på betalingsbalansen, AAA-rating hos byråene og en solid fastkurspolitikk overfor euroen. Alt dette reduserer usikkerheten for investorer, sier Heining, som også trekker frem at Danmark har et solid realkredittsystem som gir tilgang til lave renter ved finansiering av eiendommer.

Heining tror også at jakten på avkastning betyr at stadig flere investorer ser mot eiendomsmarkedet i stedet for de tradisjonelle investeringene i aksjer og obligasjoner.

Les også: Prisene stiger mer enn ventet i USA

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no