Kjøpte «hytte» på Tjuvholmen for 24,5 mill.

Tjubholmen - Foto: Sem & Johnsen Eiendomsmegling
Tjubholmen - Foto: Sem & Johnsen Eiendomsmegling

- Tyskeren betalte cash, forteller kilde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han skal bruke den som sommerbolig to måneder i året. Tyskeren betalte cash, forteller en kilde på Tjuvholmen til Kapital.

I sommer meldte Finansavisen at en leilighet i Dyna Brygge 5 på Tjuvholmen i Oslo ble solgt for 24,5 millioner kroner. Bygget ligger nærmest ytterst på tuppen av den delen av Tjuvholmen som vender mot Filipstad, der Kiel-ferjen legger til.

Luksusleiligheten hadde ligget ute siden i vinter med en prislapp på 26 millioner kroner. Kapital kan nå avsløre at det var tyske Rainer Johannes Hilsenbeck på 60 år som kjøpte leiligheten, som er på 150 kvadratmeter og ligger i syvende etasje med utsikt utover Oslofjorden. Tyskeren punget ut 163.000 kroner pr. kvadratmeter for å få seg en sommerbolig.

Les også: Så mye koster det å leie i Oslo, Bergen og Trondheim

Kjøpte på impuls

Etter at Norge har opplevd en turiststrøm uten like de siste årene, har utlendingene nå også begynt å kjøpe ferieboliger i landet. I sommer meldte flere medier om et amerikansk turistpar som impulskjøpte en leilighet til 18,5 millioner kroner i Bergen. De ble så betatt av byen at de etter tre dager kjøpte en luksusleilighet på Nordnes i hjertet av byen mellom de syv fjell.

Les også: Bergen innfører cruise-tak

Opp 43 prosent

Selgeren av leiligheten på Tjuvholmen i Oslo er ifølge Kapital eiendomsinvestor og -utvikler Andreas Arnhoff, som sammen med faren, broren og Ole Saxegaard Andreassen eier eiendomsselskapet Norwegian Ground.

28-åringen kjøpte leiligheten for 17,2 millioner kroner for to år siden. Det vil si at verdien har steg med 43 prosent, tilsvarende drøyt syv millioner kroner, i den perioden han eide den.

Kapital lyktes ikke i å oppnå kontakt med Hilsenbeck.

Les også: Dette ser Warren Buffet etter i en ansatt

Saken ble først publisert på Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært