Flomskader for rundt 250 millioner registrert

<p></p><p>Uværet på Sørlandet har ført til flomskader på rundt 250 millioner kroner. Dette tallet vil stige, opplyser Finans Norge.</p>
Uværet på Sørlandet har ført til flomskader på rundt 250 millioner kroner. Dette tallet vil stige, opplyser Finans Norge. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Forsikringsselskapene hadde tirsdag kveld fått meldinger om 2.300 flomskader til en verdi av om lag 250 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det endelige skadeomfanget er ikke klart ennå, for vi er fortsatt i en svært tidlig fase, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge, som administrerer Norsk Naturskadepool.

Tallene fra Finans Norge og Norsk Naturskadepool viser at mange av flomskadene er svært omfattende, så erstatningssummen på rundt 250 millioner kommer til å stige. I tillegg kommer skader på biler og båter.

– Mange kjellere og hele hus er oversvømt av vann og flere store industribygg er også skadd av vannmassene, sier Neverdal.

Kundene må ta direkte kontakt med sitt eget forsikringsselskap så snart de får anledning. Forsikringsselskapene har styrket bemanningen for å hjelpe de berørte.

Les også:

Vegvesenet aner ikke når flom- og skredrammede veier åpner igjen

Enorme skader etter flom på Sørlandet

Meteorolog frykter for liv på det flomrammede Sørlandet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært