SSB: Norsk økonomi vokser raskere enn ventet

Finansminister Siv Jensen (Frp) ser lyst på utsiktene for norsk økonomi og får nå håndfast støtte fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen (Frp) ser lyst på utsiktene for norsk økonomi og får nå håndfast støtte fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Veksten i norsk økonomi har fått opp farten og vokser nå enda raskere enn ventet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Veksten i Fastlands-BNP var 0,6 prosent i første kvartal i år, noe høyere enn anslått trendvekst, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). I fjerde kvartal i fjor var veksten på 0,4 prosent, og bidro til at årsveksten i Fastlands-BNP var på 0,9 i fjor, ifølge nasjonalregnskapet.

Utviklingen føyer seg inn i en rekke prognoser og forventninger om at norsk økonomi er på bedringens vei, etter å ha gått på lavgir siden det dramatiske fallet i oljeprisen. I forbindelse med framleggelsen av forslaget til revidert nasjonalbudsjett i forrige uke, ga finansminister Siv jensen (Frp) også uttrykk for tydelige positive forventninger til utviklingen i norsk økonomi: veksten skal ta seg opp, arbeidsledigheten falle og oljeprisen stige ytterligere.

Foreløpige beregninger viser dessuten at sysselsettingen økte svakt, med 0,1 prosent, rundt 3.100 personer i fjerde kvartal i fjor. I første kvartal i år var det rundt 14.000 flere sysselsatte enn i samme kvartal i året før.