Midlertidig budsjettavtale i boks i USA

<p>Demokratenes minoritetsleder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, holdt pressekonferanse sammen med partifeller på Capitol Hill etter at budsjettavtalen var i boks fredag.</p>
Demokratenes minoritetsleder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, holdt pressekonferanse sammen med partifeller på Capitol Hill etter at budsjettavtalen var i boks fredag. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix

Kongressen vedtok i siste liten en ny midlertidig budsjettavtale for å unngå at store deler av offentlig sektor stenges ved midnatt fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avtalen som ble vedtatt i Representantenes hus med overveldende flertall, sikrer at pengebevilgningene til det amerikanske statsapparatet sikres fram til 5. mai. Budsjettavtalen fikk kort tid senere grønt lys i Senatet.

Dermed gir den republikanerkontrollerte Kongressen seg én ukes pusterom for å vedta en endelig budsjettavtale som skal løpe fram til 30. september.

Les også: Trump om presidentjobben: – Trodde den skulle være lettere

Tidligere har offentlige sektor i USA i perioder vært nødt til å stenge fordi Kongressen ikke har klart å bli enige om prioriteringene i de økonomiske bevilgningene.

Les også: Økonomer skeptiske til Trumps skatteplan

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
17:17VerdenFødte på parkeringsplass: – Det var utrolig!16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»
Populært