Midlertidig budsjettavtale i boks i USA

Demokratenes minoritetsleder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, holdt pressekonferanse sammen med partifeller på Capitol Hill etter at budsjettavtalen var i boks fredag.
Demokratenes minoritetsleder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, holdt pressekonferanse sammen med partifeller på Capitol Hill etter at budsjettavtalen var i boks fredag. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kongressen vedtok i siste liten en ny midlertidig budsjettavtale for å unngå at store deler av offentlig sektor stenges ved midnatt fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avtalen som ble vedtatt i Representantenes hus med overveldende flertall, sikrer at pengebevilgningene til det amerikanske statsapparatet sikres fram til 5. mai. Budsjettavtalen fikk kort tid senere grønt lys i Senatet.

Dermed gir den republikanerkontrollerte Kongressen seg én ukes pusterom for å vedta en endelig budsjettavtale som skal løpe fram til 30. september.

Les også: Trump om presidentjobben: – Trodde den skulle være lettere

Tidligere har offentlige sektor i USA i perioder vært nødt til å stenge fordi Kongressen ikke har klart å bli enige om prioriteringene i de økonomiske bevilgningene.

Les også: Økonomer skeptiske til Trumps skatteplan