Midlertidig budsjettavtale i boks i USA

Demokratenes minoritetsleder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, holdt pressekonferanse sammen med partifeller på Capitol Hill etter at budsjettavtalen var i boks fredag.
Demokratenes minoritetsleder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, holdt pressekonferanse sammen med partifeller på Capitol Hill etter at budsjettavtalen var i boks fredag. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix

Kongressen vedtok i siste liten en ny midlertidig budsjettavtale for å unngå at store deler av offentlig sektor stenges ved midnatt fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avtalen som ble vedtatt i Representantenes hus med overveldende flertall, sikrer at pengebevilgningene til det amerikanske statsapparatet sikres fram til 5. mai. Budsjettavtalen fikk kort tid senere grønt lys i Senatet.

Dermed gir den republikanerkontrollerte Kongressen seg én ukes pusterom for å vedta en endelig budsjettavtale som skal løpe fram til 30. september.

Les også: Trump om presidentjobben: – Trodde den skulle være lettere

Tidligere har offentlige sektor i USA i perioder vært nødt til å stenge fordi Kongressen ikke har klart å bli enige om prioriteringene i de økonomiske bevilgningene.

Les også: Økonomer skeptiske til Trumps skatteplan