Kina danker ut USA som Tysklands største handelspartner

Tyskland og statsminister Angela Merkel handler nå mer med Kina enn med USA.Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB scanpix.
Tyskland og statsminister Angela Merkel handler nå mer med Kina enn med USA.Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

For første gang er Kina den viktigste handelspartneren til Tyskland. Frankrike er fortsatt nummer to, mens USA faller fra førsteplass til tredjeplass. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rangeringen er basert på tall over Tysklands utenlandshandel for 2016, som landets statistikkontor legger fram fredag, ifølge Reuters. Tysklands import fra og eksport til Kina steg til 170 milliarder euro (1500 milliarder kroner) i fjor, noe som er nok til vippe USA ned fra toppen av listen.

USAs president Donald Trumps planer om å innføre nye importavgifter har fått Tysklands utenriksminister Sigmar Gabriel til å si at EU kanskje må utvide det økonomiske samarbeidet med landene i Asia.

I 2015 klarte USA for første gang siden 1961 å fortrenge Frankrike som Tysklands topphandelspartner. Frankrike er med en total handel med Tyskland på 167 milliarder euro fortsatt på andreplass, foran USA med 165 milliarder euro.