Russisk minister i bilaterale møter i Norge

Olje- og energiminister Tord Lien diskuterte petroleumsvirksomhet i Barentshavet med den russiske ministeren for naturressurser og miljø, Sergej Donskoj (t.v.) under et møte i Oslo mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Olje- og energiminister Tord Lien diskuterte petroleumsvirksomhet i Barentshavet med den russiske ministeren for naturressurser og miljø, Sergej Donskoj (t.v.) under et møte i Oslo mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den russiske ministeren Sergej Donskoj møtte mandag tre norske statsråder. Det er det første bilaterale møtet på dette nivået siden våren 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donskoj, som er minister for naturressurser og miljø, traff næringsminister Monica Mæland (H), olje- og energiminister Tord Lien (Frp) og klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) i Oslo.

Lien diskuterte energi og petroleumsspørsmål med Donskoj.

– Møtet ble holdt i god samarbeidsånd mellom to land som er opptatt av forsvarlig og sikker oljevirksomhet i Barentshavet. For å legge til rette for god ressursforvaltning har vi blitt enige om å dele de geologiske data vi sitter på nær grenselinjen, og om raskt å ferdigstille en avtale om seismiske undersøkelser inntil grenselinjen, sier Lien.

Norge har sluttet seg til sanksjonene EU har innført mot Russland som følge av stormaktens framferd i Ukraina, men har samtidig fortsatt det bilaterale samarbeidet med nabolandet på flere områder.

– Vi er positive til å gjenoppta den politiske dialogen om handel og økonomisk samarbeid med Russland, slik flere EU-land allerede har gjort, sier Mæland i en pressemelding. Hun omtaler møtet som konstruktivt.

De to statsrådene representerer hvert sitt land i en regjeringskommisjon for økonomisk samarbeid, men denne har ikke har hatt noe møte siden juni 2013. Nå har Donskoj invitert til et nytt møte i kommisjonen til våren.

Personvernpolicy