370 av verdens ledende økonomer advarer mot Trump

«Han promoterer ønsketenkning og konspirasjonsteorier istedenfor edruelige vurderinger av mulige økonomiske politikkvalg», skriver 370 fremtredende økonomer i et felles opprop.
«Han promoterer ønsketenkning og konspirasjonsteorier istedenfor edruelige vurderinger av mulige økonomiske politikkvalg», skriver 370 fremtredende økonomer i et felles opprop. Foto: Jeff Swensen / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frykten for at Donald Trump skal innta kontorene i Det hvite hus får børsene til å skjelve. Nå går 370 av verdens mest fremtredende økonomer til frontalangrep på Trump av frykt for konsekvensene for verdensøkonomien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han desinformerer velgerne, degraderer tilliten til offentlige institusjoner med konspirasjonsteorier, og promoterer med vilje vrangforestillinger istedenfor virkeligheten, heter det i oppropet som er gjengitt i Wall Street Journal.

Blant underskriverne er fremstående økonomer som nobelprisvinner Angus Deaton og sjeføkonom i Verdensbanken Paul Romer, skriver E24.

Konklusjonen på oppropet er at Trump er et «farlig, ødeleggende valg for landet».

Toppøkonomene tar for seg påstander og forslag fremmet av Trump innenfor handel og handelsavtaler, industri, samfunnsøkonomi og skatt.

– Han har misledet offentligheten med falske uttalelser om at handelsavtaler eroderer nasjonalinntekt og formue. Han promoterer ønsketenkning og konspirasjonsteorier istedenfor edruelige vurderinger av mulige økonomiske politikkvalg, heter det i brevet.

Peter Navarro, rådgiver for Trump og professor ved universitet i California, avviser kritikken.

Les også: Angriper Trump med stadig hardere skyts

Uro på Wall Street etter god Trump-måling

Clinton advarer mot Trump med atomvåpen

Ny sjokkmåling for Clinton – Trump går foran