Saudi-Arabia utelukker ikke oljeprisoppgang innen nyttår

Energiministeren i Saudi-Arabia, Khalid al-Falih, talte mandag under Verdens Energikonferanse, som holdes i den tyrkiske storbyen Istanbul. Foto: Murad Sezer / Reuters / NTB scanpix.
Energiministeren i Saudi-Arabia, Khalid al-Falih, talte mandag under Verdens Energikonferanse, som holdes i den tyrkiske storbyen Istanbul. Foto: Murad Sezer / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Det er ikke helt umulig at råoljeprisen kan stige til 60 dollar fatet innen utgangen av året, mener Saudi-Arabias energiminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ser et sammenfall mellom tilbud og etterspørsel, så det er ikke utenkelig, sa den saudiarabiske energiministeren Khalid al-Falih i sin åpningstale under Verdens Energikonferanse i Istanbul mandag.

I forrige uke steg prisen på amerikansk lettolje over 50 dollar fatet for første gang siden juni. Stigningen kommer etter at oljekartellet OPEC besluttet å kutte oljeproduksjonen for første gang på åtte år.

Al-Falih advarer imidlertid mot for drastiske kutt.

– OPEC bør sørge for ikke å skvise igjen for mye, for vi ønsker ikke å ryste markedet inn i en prosess som kan være skadelig, sier han.

Energiministeren innrømmer at Saudi-Arabia, i tiden med høye oljepriser, «har blitt litt for selvtilfreds og pådratt seg bilringer rundt magen», men er nå fullt ut forpliktet til å gjennomføre landets nye fastsatte økonomiske reformprogram.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært