Meny

Høyre tar æren for økt salg av nye boliger

Høyres Mudassar Kapur mener veksten i salget av nye boliger viser at regjeringens boligpolitikk virker. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke siden 80-tallet er det solgt like mange nye boliger som det siste året. – Det viser at regjeringens boligpolitikk virker, fastslår Høyres Mudassar Kapur.

Totalt er det solgt 33.444 nye boliger de siste tolv månedene. Så langt i år er det solgt 14 prosent flere nye boliger enn i samme periode i fjor, mens salget i august alene endte hele 29 prosent over samme måned i fjor, viser ferske tall fra Boligprodusentenes Forening

– Dette viser at regjeringens konkrete politikk for å få byggetakten opp og byggekostnadene ned, fungerer, konstaterer en fornøyd Mudassar Kapur som er boligpolitisk talsperson i Høyre.

Les også: Eksplosiv boligprisvekst bekymrer

– Feigt av SV

Han går rett i strupen på SV-leder Audun Lysbakken, som mener norske politikere lider av kollektiv handlingslammelse i kampen mot den galopperende boligprisveksten og økte sosiale forskjeller.

Lysbakken tok forrige uke til orde for en nasjonal eiendomsskatt i kombinasjon med lavere skatt på arbeid.

– Det er politisk feighet og latskap å sende en ny skatteregning til innbyggerne i stedet for å fremme konkret politikk for å få byggetakten opp og byggekostnadene ned. Det blir ikke flere boliger av å tvinge familier i etableringsfasen ut av eiendomsmarkedet og inn i leiemarkedet. Du må faktisk legge til rette for at det bygges flere boliger. Det viser disse tallene at denne regjeringen gjør, kontrer Kapur.

Les også: Boligprisene til himmels, tyngre i leiemarkedet

– Uansvarlig

SV er fortsatt rykende uenig. Nestleder Snorre Valen mener rekordstor boligprisvekst samtidig som salget av nye boliger øker, er bevis på det stikk motsatte av en velfungerende boligpolitikk.

– Det viser at det ikke er tilgangen på boliger som er problemet, men et skattesystem som bidrar til spekulasjon og at prisene presses oppover, sier Valen til NTB.

– Det er passe uansvarlig å hevde at boligpolitikken fungerer når prisene er ute av kontroll og en hel generasjon stenges ute fra boligmarkedet. Milliarder av kroner som kunne skapt nye arbeidsplasser syltes nå ned i overprisede boliger i Oslo. Det er dårlig styring, og hasardspill med familieøkonomien til folk flest, mener SV-nestlederen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært