Høyre tar æren for økt salg av nye boliger

Høyres Mudassar Kapur mener veksten i salget av nye boliger viser at regjeringens boligpolitikk virker.
Høyres Mudassar Kapur mener veksten i salget av nye boliger viser at regjeringens boligpolitikk virker. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke siden 80-tallet er det solgt like mange nye boliger som det siste året. – Det viser at regjeringens boligpolitikk virker, fastslår Høyres Mudassar Kapur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt er det solgt 33.444 nye boliger de siste tolv månedene. Så langt i år er det solgt 14 prosent flere nye boliger enn i samme periode i fjor, mens salget i august alene endte hele 29 prosent over samme måned i fjor, viser ferske tall fra Boligprodusentenes Forening

– Dette viser at regjeringens konkrete politikk for å få byggetakten opp og byggekostnadene ned, fungerer, konstaterer en fornøyd Mudassar Kapur som er boligpolitisk talsperson i Høyre.

Les også: Eksplosiv boligprisvekst bekymrer

– Feigt av SV

Han går rett i strupen på SV-leder Audun Lysbakken, som mener norske politikere lider av kollektiv handlingslammelse i kampen mot den galopperende boligprisveksten og økte sosiale forskjeller.

Lysbakken tok forrige uke til orde for en nasjonal eiendomsskatt i kombinasjon med lavere skatt på arbeid.

– Det er politisk feighet og latskap å sende en ny skatteregning til innbyggerne i stedet for å fremme konkret politikk for å få byggetakten opp og byggekostnadene ned. Det blir ikke flere boliger av å tvinge familier i etableringsfasen ut av eiendomsmarkedet og inn i leiemarkedet. Du må faktisk legge til rette for at det bygges flere boliger. Det viser disse tallene at denne regjeringen gjør, kontrer Kapur.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Boligprisene til himmels, tyngre i leiemarkedet

– Uansvarlig

SV er fortsatt rykende uenig. Nestleder Snorre Valen mener rekordstor boligprisvekst samtidig som salget av nye boliger øker, er bevis på det stikk motsatte av en velfungerende boligpolitikk.

– Det viser at det ikke er tilgangen på boliger som er problemet, men et skattesystem som bidrar til spekulasjon og at prisene presses oppover, sier Valen til NTB.

– Det er passe uansvarlig å hevde at boligpolitikken fungerer når prisene er ute av kontroll og en hel generasjon stenges ute fra boligmarkedet. Milliarder av kroner som kunne skapt nye arbeidsplasser syltes nå ned i overprisede boliger i Oslo. Det er dårlig styring, og hasardspill med familieøkonomien til folk flest, mener SV-nestlederen.