Obama frykter amerikanske borgere må ta Apple-regningen

Barack Obama og Det hvite hus er ikke fornøyde med EU-kommisjonens beslutning om at Apple må betale 13 milliarder euro i straffeskatt. De frykter at beslutningen kan gå utover amerikanske skattebetalere.
Barack Obama og Det hvite hus er ikke fornøyde med EU-kommisjonens beslutning om at Apple må betale 13 milliarder euro i straffeskatt. De frykter at beslutningen kan gå utover amerikanske skattebetalere. Foto: Jonathan Ernst / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Obama-administrasjonen frykter at EUs krav mot Apple om å betale milliarder av dollar i straffeskatt, vil gå utover amerikanske skattebetalere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det hvite hus' talsmann Josh Earnest sier Apple kan trekke skatten EU krever tilbakebetalt, fra det beløpet selskapet skylder amerikanske myndigheter. Det vil i så fall ikke være rettferdig overfor amerikanske skattebetalere, sier president Barack Obamas talsmann.

Les også: Apple slapp unna med 0,005 prosent skatt

Isteden ber Earnest nå EU om å samarbeide for å lage et rettferdig internasjonalt skattesystem.

– Vi er bekymret for en ensidig tilnærming. Denne straffen kan undergrave fremgangen vi har hatt med å sammen med europeerne gjøre det internasjonale skattesystemet rettferdig, sier han.

Han vil ikke uttale seg om EUs bekymringer for konkurransevilkårene i Europa, men uttaler at Obama vil forsikre seg om at amerikanske bedrifter og skattebetalere behandles rettferdig.

EU-kommisjonen har konkludert med at Apples datterselskap i Irland hadde betalt så lite skatt at det i praksis utgjorde ulovlig statsstøtte.

Finansdepartementet i USA uttalte tidligere tirsdag at de er sterkt kritiske til EUs beslutning om å kreve opptil 13 milliarder euro i straffeskatt fra Apple.