DNB-sjefen tror bunnen snart er nådd

Konsernsjef i DNB, Rune Bjerke, tror det snart vil snu i norsk økonomi.
Konsernsjef i DNB, Rune Bjerke, tror det snart vil snu i norsk økonomi. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Men først vil det gå trått i ett års tid, mener Bjerke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DNB-sjef Rune Bjerke er blant dem som har merket hvordan oljesmellen har slått inn i norsk økonomi. Nå tror han imidlertid snart bunnen er nådd:

– Jeg tror vi er nær en ledighetstopp og jeg tror vi er nær en vekstbunn, men det vil gå litt trått i ett års tid til. Mot slutten av 2017 og inn i 2018 så regner vi med at aktiviteten tar seg opp, sier DNB-sjef Rune Bjerke til DN.

Bjerke ble intervjuet i forbindelse med oljemessen ONS i Stavanger.

Han opplyser overfor DN at kundene innen oljesektoren har hatt er tøft år, men at bildet i andre deler av næringslivet er et helt annet:

– Det vi ser er at det er så utrolig delt. Det er en veldig mye sterkere aktivitet og også sterkere optimisme i de delene som ikke er så eksponert mot olje- og gassrelatert virksomhet. Det går trått når man ser hele landet under ett, men halvparten av fylkene så går det faktisk brukbart. Nå gjelder det å få snudd utviklingen i fylkene langs kysten, sier Bjerke til DN og legger til:

– Og vi ser jo også tegn til at boligprisene flater ut i de kommunene som har hatt størst nedgang til nå og det må ihvertfall tolkes som et tegn på stabilisering, sier Bjerke.

Les også:

Løkke foreslår høyere pensjonsalder i Danmark

Solvik-Olsen avviser statlig løsning for Rygge

Leder dømt for underslag av 5,5 millioner kroner

Personvernpolicy