Citigroup: Trump-valg kan svekke global vekst

Om Donald Trump blir ny amerikansk president, kan det føre til økonomisk nedtur globalt. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix
Om Donald Trump blir ny amerikansk president, kan det føre til økonomisk nedtur globalt. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hvis Donald Trump blir USAs nye president, kan det føre til en økonomisk kalddusj for hele verden, ifølge storbanken Citigroup.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske presidentvalget fører til stor usikkerhet i verdens økonomien, skriver finanskonsernets sjeføkonom Willem Buiter i en pressemelding.

– Vi forutsetter seier til Hillary Clinton og videreføring av dagens politikk, heter det i meldingen. Banken vektlegger at Trump-seier kan bety mørkere tider i vente.

– Trump-seier kan bety nedgang i global BNP-vekst på 0,7-0,8 prosentpoeng, fortsetter meldingen. Banken spår en så lav vekst at det vil kunne defineres som global resesjon, som i pressemeldingen er definert som en global BNP-vekst på mindre enn 2 prosent.

New York Times antydet torsdag at det er 12 prosent sannsynlighet for at Trump vinner over Hillary Clinton i valget i november.

Personvernpolicy