Kommunal kamp om klimakroner

Kommunene og fylkene har søkt om 414 millioner kroner fra støtteordningen «Klimasats». Potten er bare på 100 millioner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen 120 kommuner og 15 fylker har søkt om penger fra ordningen som skal bidra til tiltak for å kutte lokale klimagassutslipp, skriver Dagsavisen. Målet da ordningen ble innført, var å bidra til «betydelige reduksjoner».

– Kommunene spiller en stor rolle i overgangen til lavutslippssamfunnet, sa klimaminister Vidar Helgesen (H) til avisen ved lanseringen i april.

Ordningen er ment å fortsette i minst fem år, med det samme årlige beløpet, men miljøstiftelsen Zero mener den store søkningen bør føre til endringer.

– I neste års statsbudsjett bør potten dobles, kanskje også økes ytterligere, anbefaler Zero-leder Marius Holm. Han tar de mange søknadene som et tegn på at det er «et hav av gode klimatiltak» i kommunene, som venter på å bli gjennomført. Det tror også direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet, som administrerer «Klimasats».

– Den store søknadsmengden viser at kommunene er opptatt av å bidra til klimadugnaden som må til for å få ned klimagassutslippene, sier hun på direktoratets nettsider.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus