Brexit kan gi høyere oljeetterspørsel

Brexit kan gi høyere etterspørsel etter norsk olje og gass og gjøre det vanskeligere å nå globale klimamål, tror Statoil og miljøvernere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoils sjeføkonom Eirik Wærness mener britenes nei til EU kan være et signal om økt rivalisering mellom stormaktene fremover, noe som kan føre til nesten 50 prosent høyere oljeetterspørsel i 2040 enn et fornybarscenario, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Krisemøte i Bundestag etter «brexit»

– Det er ikke gitt at vi vil bevege oss jevnt mot globale klimamål, skrev Wærness på Twitter fredag morgen. Senere på dagen presenterte han Statoils nye scenarioanalyse – en analyse miljøvernere er delvis enige i.

– Det er ingen tvil om at EUs felles klima- og energipolitikk har vært viktig for å drive fram en endring, også i Storbritannia, sier Zero-leder Marius Holm. Han mener imidlertid at britene heller vil være selvforsynte og gå mer i retning av billigere vind- og solenergi.

Les også: Erna Solberg tror Brexit gir pause i mer EU-integrasjon

Personvernpolicy