Enige om revidert budsjett:

Regjeringen gir én ekstra milliard til tiltakspakke

Høyre, Frp, Venstre og KrF er blitt enige om å sette av ytterligere én milliard kroner, til sammen fem milliarder kroner, til en tiltakspakke mot arbeidsledighet på Sørvestlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene milliarden kommer på toppen av de fire man allerede var blitt enige om. Engangstilskuddet til kommunene på Sør- og Vestlandet, som er ekstra hardt rammet på grunn av nedgangen i oljesektoren, er økt. Det samme er tilskuddet til bedrifter som tar inn lærlinger.

– Disse milliardene kommer på toppen av en allerede offensiv satsing på samferdsel og kunnskap. De samlede ekstramidlene på budsjettet er dermed oppe i godt over 5 milliarder kroner, sa Høyres finanspolitiske talsmann Svein Flåtten på en pressekonferanse mandag.

Bruker ikke mer oljepenger

Han er opptatt av at budsjettet fortsatt holder seg innenfor «ansvarlige rammer». Det blir ikke gjort noen endringer i oljepengebruken fra forslaget til revidert nasjonalbudsjett. Da sprøytet regjeringen ytterligere drøyt 10 milliarder kroner inn i budsjettet.

Ifølge TV 2 har partene flyttet på totalt på 395 millioner kroner i forhandlingene – innenfor den opprinnelige rammen.

De samlede utgiftene til staten, når revidert nasjonalbudsjett er formelt vedtatt, anslås dermed til rett over 1.259 milliarder kroner.

Les også: Siv Jensen la frem revidert nasjonalbudsjett for 2016

Ytterligere 150 millioner

Støttepartiene Kristelig Folkeparti og Venstre framhever at de har fått økt det opprinnelige forslaget fra regjeringen på 250 millioner kroner i engangstilskudd til kommunene på Sør- og Vestlandet med 150 millioner kroner.

Hans Olav Syversen (KrF) sa på pressekonferansen i Vandrehallen i Stortinget mandag at det avgjørende har vært tiltak som kan gi rask effekt.

– Engangstilskuddet er oppe i 400 millioner kroner, som i stor grad vil gå til det private næringslivet. De får klare prosjekter, rehabilitering og investeringer som kan virke raskt, sa Syversen

Se opptak av hele pressekonferansen her:


Personvernpolicy