Globalt finansnettverk advarer om svindelbølge

Det internasjonale finansnettverket SWIFT advarer om nye svindelmetoder. Foto: David Ruvic / Reuters NTB scanpix.
Det internasjonale finansnettverket SWIFT advarer om nye svindelmetoder. Foto: David Ruvic / Reuters NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Finansnettverket SWIFT, som brukes til å overføre milliardsummer hver eneste dag, advarer om at angripere har klart å komme på innsiden av systemet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En serie nye svindeltilfeller er blitt oppdaget under etterforskningen av en gigantisk cybersvindel, hvor sentralbanken i Bangladesh ble fra frarøvet 664 millioner kroner fra sin konto hos den amerikanske sentralbanken.

I en pressemelding sendt ut mandag innrømmer SWIFT for første gang at cyberinnbruddet mot Bangladesh ikke er en isolert hendelse, men en av flere angrep hvor svindlere benytter seg av det internasjonale kommunikasjonsnettverket – som brukes av 11.000 finansinstitusjoner verden over.

– SWIFT er klar over at et antall nylige tilfeller hvor innsidere eller eksterne angripere har klart å sende SWIFT-meldinger fra administrasjonen i finansinstitusjoner, PC-er eller arbeidsplasser koblet til deres lokale grensesnitt av SWIFT-nettverket, opplyser nettverket, som har hovedkontor i La Hulpe i Belgia.

Hver dag sendes det 15 millioner meldinger gjennom SWIFT. Nettverket ble opprettet som et samarbeid mellom finansinstitusjoner verden over for å gjøre globale pengeoverføringer enklere og sikrere.