Meny

Kinas industrivekst avtar

Kinesisk industri sliter med å holde tempoet oppe. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Industriproduksjonen i Kina avtar og var i årets to første måneder på det mest saktegående nivået siden finanskrisen slo til, viser tall fra myndighetene.

Veksten var riktig nok høyere enn det mange andre land som er rammet av finanskrisen kan vise til, men for Kina er en årsvekst på 5,4 prosent i januar og februar svært lavt.

Man må tilbake til november 2008 for å finne en lavere industrivekst i verdens nest største økonomi.

Veksten i Kinas industriproduksjon var lavere enn analytikernes anslag på 5,6 prosent, ifølge Bloomberg News.

Tall fra den kinesiske handelsstanden viste i samme periode en vekst på 10,2 prosent. Også dette er lavere enn analytikernes forventninger. De hadde sett for seg en vekst på 10,9 prosent.

Analytiker Jiang Yuan i Kinas statistikkbyrå mener de skuffende tallene skyldes lavere etterspørsel av kinesiske varer fra utlandet. Han mener også at kinesiske myndigheters tiltak for å bremse forurensning i stål-, sement- og kullindustrien har hatt bremsende effekt på økonomien. Dessuten peker han på sesongvariasjoner.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus