Lien tror på gode nyheter i EUs «gasspakke»

Olje og energiminister Tord Lien er optimistisk foran framleggelsen av EUs energisikkerhetspakke.
Olje og energiminister Tord Lien er optimistisk foran framleggelsen av EUs energisikkerhetspakke. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Olje- og energiminister Tord Lien sier han har fått signaler om at EUs energisikkerhetspakke vil være godt nytt for Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etter møtet vi hadde i Brussel, har jeg fått klare signaler om at det som legges fram, er i tråd med norske interesser, sier Lien til Stavanger Aftenblad.

EU-kommisjonens energisikkerhetspakke legges fram tirsdag. For Norge har det vært viktig å påse at EU fortsetter å være en sikker og stabil mottaker av norsk gass.

Les også: EU: – Vi trenger like mye gass i 2030 som i dag

Ifølge Lien vil EU legge til rette for åpne markeder både på kjøper- og selgersiden. EU har også gitt signaler om at det skal satses på infrastruktur for gass, som igjen vil gi folk tillit til at gassen kommer fram.

– I tillegg blir jeg positivt overrasket når EU-kommisjonen og EU-parlamentet signaliserer at gass også blir viktig i skipstransportsektoren. Dette kan åpne muligheter for en hardt prøvd leverandørindustri på Vestlandet, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Norge leverte rekordmye gass i fjor

Paal Frisvold, Geelmuyden Kieses representant i Brussel, mener det ikke er ubetinget grunn til å glede seg ennå.

– Fram mot 2030 har EU et energieffektiviseringsmål på 27 prosent og innen 2050 skal EU være avkarbonisert. Framover øker arbeidet med energieffektivisering. Gass vil i dette bildet bare være en overgangsordning, sier han.