Europeiske aksjer på 2013-nivå

Bekymrede aksjehandlere på New York-børsen mandag, da Dow Jones-indeksen falt 1,08 prosent. Foto: Brendan McDermid
Bekymrede aksjehandlere på New York-børsen mandag, da Dow Jones-indeksen falt 1,08 prosent. Foto: Brendan McDermid Foto: NTB scanpix

Børsfallet fortsatte på tre kontinenter tirsdag. Den felleseuropeiske indeksen FTSEurofirst 300 sank til det laveste nivået siden 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at Tokyo-børsen tirsdag stupte 5,4 prosent, var det ikke noen tydelig retning nedover i Europa da aksjemarkedene åpnet her. I løpet av formiddagen svingte de viktigste indeksene både opp og ned.

På ettermiddagen var det imidlertid nok en gang røde tall på børsene. Den britiske indeksen FTSE 100 sank 0,9 prosent, mens den tyske DAX-indeksen falt 1,6 prosent.

Les også: Storbank: 81 prosents risiko for resesjon i Norge

I Oslo hadde hovedindeksen gått ned 0,9 prosent ved 16-tiden, og da børsene åpnet i New York, pekte pilene nedover også her.

– Det er høy sannsynlighet for en ny korreksjon i prisene, anført av bank- og energiaksjer, sier direktør Lorne Baring fra selskapet B Capital Wealth Management.

Bekymringen for situasjonen til de store europeiske finansselskapene har økt betydelig de siste dagene, og bankaksjene har bidratt til å trekke børsene nedover. Les også:

Analytiker: – Er det 2008 en gang til?

Bankene stuper på børsen i Hellas


Personvernpolicy