Foreslår økt bensinavgift i EU for å finansiere flyktningutfordringene

Tysklands finansminister Wolfgang Schaüble.
Tysklands finansminister Wolfgang Schaüble. Foto: Lehtikuva / Reuters

Bensinavgiftene i EU bør økes for å skaffe penger til å håndtere flyktningsituasjonen, foreslår den tyske finansministeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hvis de nasjonale budsjettene eller EUs budsjett ikke er store nok, så la oss bli enige om å innføre for eksempel en økt avgift på hver liter bensin, sier Tysklands utenriksminister Wolfgang Schäuble.

– På den måten får vi midler til et europeisk svar på flyktningsaken. Forsøkene på å finne en løsning på problemet må ikke slå feil på grunn av mangel på midler, sier Schaüble videre.

Forslaget om økte bensinavgifter har imidlertid møtt motstand fra flere hold, også fra Schaübles eget konservative parti, regjeringspartiet CDU.

De tyske sosialdemokratene (SPD), som sitter i koalisjonsregjeringen sammen med CDU, frykter at forslaget bare vil føre til mer splid og motstand mot flyktningene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus