Oljefondet vil investere i vindmøller

Adm. direktør Yngve Slyngstad la fram tall for Statens pensjonsfond utland. Tallene denne gangen var mer negative enn forventet.
Adm. direktør Yngve Slyngstad la fram tall for Statens pensjonsfond utland. Tallene denne gangen var mer negative enn forventet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oljefondssjef Yngve Slyngstad ber Finansdepartementet om å få investere i vind- og solparker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter forespørsel fra finansminister Siv Jensen (Frp) om hvorvidt oljefondet bør investere i infrastruktur, skriver Slyngstad og visesentralbanksjef Jon Nicolaisen i Norges Bank i et brev at fondet er klar til å gå inn i et nytt marked, skriver Dagens Næringsliv.

«Banken mener det vil være mulig å gjennomføre investeringer i infrastruktur for fornybar energi med samme krav til lønnsomhet som for andre investeringer» står det i brevet.

Les også: Oljefondssjefen varsler pluss for 2015

Hvor mye som bør investeres i slike grønne infrastrukturprosjekter, som vindmøller og solparker, framkommer ikke av brevet. Men det foreslås at infrastrukturinvesteringer kan utgjøre opptil 5 prosent av fondet.

Oljefondets sjef Yngve Slyngstad var i forrige uke på plass i Paris under klimaforhandlingene.

– Vi eier 1 prosent av verden – 10.000 bedrifter. Får du til en bærekraftig verdensøkonomi, er det åpenbart mye mer lønnsomt for oss på sikt. Desto mer man får til av avtaler som tar ned risikoen, desto bedre, uttalte Slyngstad da til Dagens Næringsliv.

Les også: Oljefondet tapte 273 milliarder kroner