Dyrest å leie bolig i Oslo

Logoen til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) utenfor Sofienberg studenthus i Oslo.
Logoen til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) utenfor Sofienberg studenthus i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Leiemarkedsundersøkelsen (LMU) for 2015 viser at Oslo fortsatt har de høyeste leieprisene i Norge og den høyeste andelen profesjonelle aktører blant utleierne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge utvalget i LMU, er gjennomsnittlige månedlig leiepris på henholdsvis om lag 9.900 og 12.460 kroner for en to- og treroms utleiebolig i Oslo. Prisene inkluderer Bærum og gjelder per tredje kvartal 2015.

Stavanger har det nest høyeste leienivået der tilsvarende gjennomsnittsleier ligger på 9.210 og 10.670 kroner, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). I Trondheim ligger gjennomsnittsleiene på om lag 8.430 og 10.360 kroner, mens gjennomsnittsleien i Bergen er 7.750 og 9.840 kroner.

Norsk studentorganisasjon (NSO) mener studentsamskipnadene skal få tilskudd til å bygge minst 3.000 studentboliger i året, og at studiestøtten skal økes til 1,5 ganger grunnbeløpet i folketrygden.

– Nå har Stortinget og regjeringen endelig forpliktet seg til å trappe opp studiestøtten i lengde, men vi ser tydelig at det også er nødvendig å øke de månedlige utbetalingene, sier leder Therese Eia Lerøen i NSO i en kommentar til SSB-tallene.

Tall fra SIFO og SSB anslår at en gjennomsnittlig student har månedlige utgifter på 8151 kr før en legger til husleie, ifølge NSO.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus